首頁 | 試題 | 課件 | 教案 | 中考專欄 | 高考專欄 | 聽力 | 素材 | 手機版



您的位置:英語教案>>新目標(初中)新課標(高中)>>七年級下(初一下)>>Unit6>>

新目標七年級下Unit6 I’m watching TV.(第5課時)教案
上傳者:   加入日期:15-04-13
一、教學三維目標
1.知識與技能:
1.能用現在進行時的各種形式進行準確的描述和表達正在發生的動作。
2.能掌握現在進行時態及一些表示具體動作的詞組搭配,如watch tv, read books, play  soccer, talk with/ to , be boring, go to the movies, want to do sth.等。
3.能在日常生活中恰當理解和運用本單元的話題范圍內的單詞和習慣用語。
2.過程與方法:
1.現在進行時是學生剛剛接觸的一種新的語法項目,而本單元的話題源自生活,立足這一點,我充分利用學生已有的知識和生活經驗,創設生活化的真實情境(或半真實情境)引導學生在運用語言中學習語言,然后在學習新的語言知識后創造性地運用語言(為用而學, 在用中學,學了就用)。
2.開展多種類型的任務型活動,提供給學生合作交流的空間和時間,促使學生為完成任務和同學進行合作,為完成任務進行探究性學習。
3.情感態度與價值觀:
通過對本單元的任務性活動,能培養同學間的友好相處,規范自己的行為,同時能提高他們的觀察能力和判斷能力,激發他們對學習英語的興趣和熱情,在接近生活常態的交際中能樂于模仿,敢于開口,積極參與,主動請教。
二、教學重點、難點
1.學生能熟練地運用新學詞匯和句型在語言情境中運用現在進行時。
2.如何邀請他人和有禮貌地拒絕別人的邀請。
三、教學準備
錄音機、多媒體課件
四、教學課時        5課時
五、教學過程
Unit 6 I\'m watching TV.  
滿分:100分  時間:90分鐘     得分:__________
一、單項選擇(每小題2分,共30分)
(   )1. Lisa is _____________ a newspaper 9:00 a.m.
A. looking        B. seeing          C. reading         D. watching
(   )2. Look,Nancy _______ basketball with her parents.
A. playing        B. is playing      C. play       D. plays
(   )3. Let\'s meet _______ my home ____________ half past six.
A. at; at         B.  at; in         C. in; at          D. with; at
(   )4. Listen! Who_________?    ---Jack is.
A. is listening CD                C. is listening to a CD         
B. C. is listening  a CD           D. listening to a CD
(   )5. —Where is Mike?      —He’s _______ the pool.
A. swim at B. swimming at C. swiming at       D. swims
(   )6.It’s six o’clock. The Green family _______ dinner.
A. is eating B. are eatting C. are eating        D. eats
(   )7. I with my sister _______ TV.
    A. are watch B. are watching C. am watching     D. is watching
(   )8. Jimmy likes _____ computer games. Look! He is ______ computer games.
    A. playing; playing   B. play; play   C. plays; plays    D. playing; plays
(   )9. That sounds very _______.
A. nice   B. good   C. well   D. both A and B
(   )10.This is a photo _______ my family.
A. of B. on C. in D. ’s
(   )11. Who _______my parents talking _______?
A. are; /   B. is; / C. are; to    D. is; at
(   )12. Kate and her dad _______ zongzi.
A. are making  B. are doing        C. is making D. is doing
(   )13. Someone _________ in the pool now.
A. swim       B. is swimming     C. are swimming     D. swimming
(   )14. My sister is _________a story _________ her younger brother.
    A. looking; at B. watching; to  C. reading; to   D. watching; at
(   )15. What about _________ the clothes? 
    A. wash       B. are washing     C. is washing       D. washing
二、完形填空(每小題1 分,共10分)
Jan: I have new  1  of my family,   2  they’re not very good. This is my sister.
Mark:  3  is she? Is she at the library?
Jan: No, she’ s in the living room. She  4  her homework. And that’s my brother.
Mark: Is he doing his homework,  5   ? What’s he eating?
Jan: He 6   a scary movie on TV and  7  French fries. This is a picture  8  my aunt and my mother.
Mark: Is that your mother in the pool?
Jan: No, that’s my aunt. My mother can’t  9  . And this is my mother and my aunt at the mall. They really like  10  and eating at the mall.
Mark: Interesting photos. 
(   )1.A. photos      B. books         C. dictionaries    D. friend
(   )2.A. and         B. or            C. but             D. /
(   )3.A. What        B. Where         C. Why             D. when
(   )4.A. doing       B. does          C. is doing        D. do
(   )5.A. too         B. also          C. either          D. to
(   )6.A. is watching B. watch         C. watching        D. watches
(   )7.A. to eat      B. is eating     C. eating          D. eats
(   )8.A. for         B. of            C. with            D. to
(   )9.A. sing        B. swim          C. paint           D. swimming
(   )10.A. shop       B. to shop       C. shopping        D. shops
三、閱讀理解(每小題2分,共20分)
 (A)
      Rick and Mary are from America. Now they are working in Ningbo. They can speak a little Chinese. Every morning they get up very early. Then they go to work by car. They are very busy. They have lunch at the factory. After lunch they work again. They finish their work very late(很晚).In the evening they take Chinese lessons(上漢語課).They want to talk with Chinese people. They often say,“Chinese people are very friendly.”They like to stay in China and they like to work with Chinese people.
(   )1. Where are Rick and Mary from?
     A. China.         B. America        C. Japan.           D. Ningbo.
(   )2. Where are they working now?
     A. In Ningbo.      B. In Hangzhou.    C. In Shanghai.     D. America.
(   )3. Are they very busy?
     A. No, they aren’t.  B. Yes, they are.    C. We don’t know.   D. Yes, they aren’t.
(   )4. What do they do in the evening?
     A. Take Chinese lessons.              B. Take math lessons.
     C. Take English lessons.              D. Take Japanese lessons. 
(   )5. What do they often say?
     A. Chinese food is good.            B. Chinese people are very friendly.
     C. We like China.                   D. China is great.
(B)
    Mary is an American doctor. She is now in China. She works in a hospital in Hangzhou. She is also learning Chinese medicine(醫學) there. She likes Chinese medicine very much. She loves to work for the patients(病人), because it’s interesting She works hard in the day and read English books on Chinese medicine at night. She learns Chinese from Chinese doctors and her Chinese friends. Now she can speak some Chinese. She can read some Chinese, too. 
Her husband John is from America, too. He is a policeman. He works in a police station in Hangzhou, too. He works hard, too. He’s very busy. He works on Saturdays and Sundays. His work is kind of dangerous, but he says, “I love my job very much. It’s exciting and I can work for the people.”
(   )6. Mary and her husband are from ______.
A. America  B. English  C. China  D. Australia
(   )7. Mary loves her work, because _______.
    A. it’s busy             B. she can help the patients and her job is fun
    C. she likes Chinese medicine    D. she can work in Hangzhou
(   )8. Mary often reads books on ______.
    A. Chinese history   B. English medicine   C. English D. Chinese medicine
(   )9. --- How is Mary’s Chinese?  ---_____.
A. She learns Chinese from Chinese books     
B. She doesn’t want to learn Chinese 
C. She learns Chinese from others and can speak and read some Chinese now 
    D. She can speak some Chinese and read it.
(   )10. Which of the following is wrong(錯)?
    A. John is not busy.             B. John loves to work for people.
    C. John needn’t work on weekends. D. John and his wifework in the same city.
四、任務型閱讀(每小題2分,共10分)
Today is a great day. It’s my wedding(婚禮) day,and all my family and friends are here. Everybody is having a wonderful time.
My wife(妻子) Jane is standing in front of the fireplace(壁爐). She’s wearing a beautiful white wedding gown(女禮服). Uncle Harry is taking photos, and Aunt Emma is watching Jane.
The band is playing my favorite pop music. My mother is dancing with Jane’s father, and Jane’s mother is dancing with my father.
My sister and Jane’s brother are standing in the yard, eating wedding cakes and talking about lessons. Our grandparents are drinking champagne(香檳) and talking about “the good old days”. 
根據短文內容,完成下列表格
------------------------------------------------------
Person     |  Doing 
------------------------------------------------------
Jane     |   standing in front of the fireplace
------------------------------------------------------
Uncle Harry    |   1.______________________                            
------------------------------------------------------
Aunt Emma     |      2.______________________       
------------------------------------------------------
Parents     |      3.______________________       
------------------------------------------------------
Sister     |   standing in the yard and 4.______         
------------------------------------------------------                
Grandparents   |   drinking champagne and 5.______            
------------------------------------------------------                

五、根據句意和漢語提示完成單詞(每小題1分,共10分)
1. Look! They are ___________(喝) tea.
2. My mother is making _______(湯)in the kitchen. It’s very delicious.
3. Mr Black is ________________(使用) a computer.
4. I ________________(思念;想念) my family very much.
5. Is he watching the         (競賽)?
6. This night is like a_________________ other night for me.
7. We want to play soccer t______________ .
8. I w_____________to eat my mom’s zongzi.
9. My mother has two c_____________. 
10. My mother is at the supermarket. She is s________. 
六、根據情景,填入恰當的句子將對話補充完整。(每小題2分,共10分)
A: Hello, Mum! 1______________________?
B: Oh, Jim. I’m cooking.
A: 2 ______________________ ?
B: I’m making a cake. Uncle Wang is coming tomorrow.
A: Oh, good! But he doesn’t like cakes.
B: 3 ______________________?
A: No. He likes rice and meat, but he doesn’t like cakes.
B: Oh! So what can I do with this cake?
A: 4 ______________________?
B: OK! Here you are. But don’t forget your sister! Let her eat some, too.
A: 5 ______________________ ?
B: She’s doing her homework in her room. 
七、書面表達(共10分)
現在是晚上8點,根據Frank提供的信息,請描述一下Tom一家的活動情況. 60字左右.
-------------------------------------------------------------------
father    |   read a book      |  mother   | watch TV
-------------------------------------------------------------------
grandmother   |  clean the room      | Tom   | do homework
-------------------------------------------------------------------
Mary    |  play computer games |           |
-------------------------------------------------------------------

It’s 8:00 o’clock now.________________________________________________________________
答案:
Unit 6  I\'m watching TV.
一、1. C  2. B  3. A  4. B  5. B  6. C  7. C  8. A  9. D  10. A   11. C  12. A  13. B  14. C  15. D
二、1. A  2. C  3. B  4. C  5. A   6. A  7. C  8. B  9. B  10. C 
三、(A) 1. B  2. A  3. B  4. A  5. B 
(B)6. A  7. B  8. D  9. D  10. A 
四、1. taking photos    2. watching Jane   3. dancing with Jane’s parents    4. eating wedding cakes and talking about lessons with Jane’s brother    5. talking about “the good old days”
五、1. drinking  2. soup  3. using  4. miss  5. races  6. any  7. tomorrow  8. wish  9. children  10. shopping 
六、1. What are you doing   2. What are you cooking   3. Doesn’t he like cakes   4. Can you give it to me   5. Where is she
七、One possible version:
It’s 8:00 o’clock now. Tom’s family are at home. Tom’s father is sitting on a chair and reading a book Harry Porter. His mother is watching TV on the sofa in the living room. His grandmother is cleaning the room. What is Tom doing now? He’s doing his homework. But his sister Mary is playing computer games in her bedroom.

 
 相關資料
  2016年新目標七年級下Unit6 Section B 2a-2c課件 16-05-29(課件)
  2016年新目標七年級下Unit6 Section B 1a-1e課件 16-05-29(課件)
  2016年新目標七年級下Unit6 Section A 2a-3c課件 16-05-29(課件)
  2016年新目標七年級下Unit6 Section A 1a-2c課件 16-05-29(課件)
  人教新目標版七年級下冊Unit6單元練習含聽力mp3 16-04-30(試題)
  新目標七年級下Unit6 Section B(1a-1e)課件(16張PPT) 16-04-29(課件)
  新目標七年級下Unit6 Section A(2a-2d)課件(20張PPT) 16-04-29(課件)
  人教新目標七年級下Unit6 Section A GF-3C課件(29張PPT) 16-04-29(課件)
  新目標七年級下Unit6 Section A 1a-2b課件(共25張ppt) 16-04-24(課件)
  人教版七年級下Unit6 Grammar Focus-3c課件(共29張ppt) 16-04-17(課件)
  人教版七年級英語下Unit6 Section A 2d--3c教案+課件 16-04-16(課件)
  人教版七年級英語下Unit6 Section B 1a--2c教案+課件 16-04-16(課件)
  人教版七年級英語下Unit6 Section A(2a-2d)教案+課件 16-04-16(課件)
  人教版七年級英語下Unit6 Section B 3a--3b教案+課件 16-04-16(課件)
  人教版七年級英語下Unit6 Section A 1a--2c教案+課件 16-04-16(課件)
  新目標英語七年級下Unit6 Self check課件(共17張PPT) 16-04-08(課件)
  人教版七年級英語下Unit6單元試卷含答案 16-03-03(試題)
  人教新目標七年級下Unit6同步測試及答案詳解 15-05-03(試題)
  人教新目標七年級下Unit6單元測試題及答案 15-05-03(試題)
  新目標英語七年級下Unit6單元測試題及答案 15-04-23(試題)
  七年級下Unit6 Section B 3a—Self Check(P36)導學案 15-04-15(教案)
  新目標七年級下Unit6 Section B 2a— 2c(P35)導學案 15-04-15(教案)
  新目標七年級下Unit6 Section B 1a—1e(P34)導學案 15-04-15(教案)
  新目標七年級下Unit6 Section A 2d—3c(P32-33)導學案 15-04-15(教案)
  新目標七年級下Unit6 Section A 1a—12c(P31-32)導學案 15-04-15(教案)
  新目標七年級下Unit6 I’m watching TV.(第4課時)教案 15-04-13(教案)
  新目標七年級下Unit6 I’m watching TV.(第3課時)教案 15-04-13(教案)
  新目標七年級下Unit6 I’m watching TV.(第2課時)教案 15-04-13(教案)
  新目標七年級下Unit6 I’m watching TV.(第1課時)教案 15-04-13(教案)
  人教新目標版七年級下Unit6 I’m watchIng TV課件2 15-04-07(課件)
  
  在線評論


      注:書評請少于100個字

 
 
 
 欄目推薦
   ·小學在線口算練習
   ·在線英語字典
   ·數學網   物理網
   ·課程直播

 交互區
上傳資料 資料求助
 
 備案分類
人教版(小學) 新目標(初中) 人教版(高中)
牛津版(小學) 牛津版(初中) 仁愛版(初中)
外研版(初中) 冀教版(初中)

   版權所有@12999教育資源網

人成电影网站色www